home
Home  » Zonne-energie  » Problematiek

Enkele mogelijke defecten in zonnecellen:

Slechte lasnaden
Hierdoor ontstaan connecties die schadelijk zijn voor het paneel en er dus ook voor zorgen dat het paneel niet optimaal kan werken. Dit fenomeen is een productiefout en het paneel zal door de installateur en leverancier ook direct vervangen moeten worden onder de productgarantie.
 

Barst in de cellen ontstaan door:
- Weersomstandigheden
- Defect tijdens fabricage
- Plaatsing van de modules
Dit defect gaat het rendement beïnvloeden, maar het wil niet zeggen dat de module niet meer voldoet aan zijn eisen naar vermogensgarantie. De grootorde dat het paneel in rendement is afgenomen is in zekere zin te bepalen aan de temperatuur die deze cel kan genereren. Hoe hoger de temperatuur van deze cel ligt t.o.v. de omliggende cellen, hoe slechter het rendement van dit paneel zal zijn.
 

Vuiligheid op de modules
Door de op dit moment aanhoudende droogte blijft er heel wat vuil op de panelen liggen dat nadelig kan zijn voor de zonnepanelen. Dit is toe te wijzen door het feit dat dit vuil gedeeltelijk of de volledige cel bedekt. Hierdoor kan er in deze cel minder energie geproduceerd worden waardoor dus ook het rendement van dit paneel en alle andere panelen in deze serie zal dalen.